Jag började teckna serier i 15-årsåldern. Det var en barnslig fantasi som kom att bli mitt yrke. Jag publicerades först i fanzines och därefter på alternativförlag. Min första bok gavs ut 1986. Därefter har jag publicerat 14 böcker och ändrat stil fyra gånger.
I mitten på 80-talet bodde jag i Stockholm och arbetade med serietidningar. Främst på det legandariska serieförlaget Epix, som lanserade vuxenserierna i Sverige, men också som kritiker och redaktör på tidskriften Bild&Bubbla. Åren på Epix, räknar jag som mitt “universitet” och mycket av de erfarenheter jag fick där, har jag tagit med mig in i andra verksamheter.
Jag ville teckna serier, men på det tidiga 80-talet fanns inga serieskolor i Sverige. Jag gick i konstskola och blev konstnär. Jag arbetade med foto, video, installationer, performance och serier på samma gång och försökte få de olika världarna att gå ihop. Serie- och konstvärlden. Jag lyckades slutligen med utställningen “Avtryck av Verkligheten” på Forumgalleriet i Malmö 1998. En utställning med serier, graffiti, fanzines och annan alternativ kultur. När jag i samma veva myntade begreppet “seriestaden” om Malmö, vaknade media och en folkhögskola hörde av sig och ville ha en kurs i serieteckning. Resultatet blev “Serieskolan i Malmö”, som idag betraktas som den bästa serieutbildningen i Skandinavien och har varit en viktig byggsten i “Seriestaden Malmö”.
Under nio år pendlade jag till Göteborg för att arbeta som universitetslektor på Masterutbildningen i Design på HDK, Högskolan för Design och Konsthantverk.Där hade jag förmånen att få skapa ett par fristående kurser; Masterkursen i Serieteckning och avancerat bildberättande och den mycket framgångsrika kursen Bilderböcker för barn.
Idag fortsätter jag arbetet med serier som konstnärlig professor i visuell kommunikation på Malmö universitet, bl a genom att driva kursen Serieteckning och visuellt berättande, Digital Comics och NArrativ design. Mina tankar om serieberättande finns samlade i boken Seriemagi.
På Malmö universitet har jag också förmånen att få utveckla serieforskningen och skapa internationella utbyten med andra utbildningar i serieskapande. För mer information – se vår plattform Malmö University Comics Hub/much: https://comics.uni.mau.se/