Free Dawit – Teckningar till stöd för Dawit Isaak

dawit_isaak_auctionet
Just nu pågår en nätauktion på de teckningar som ett antal svenska serietecknare gjort på inbjudan av Svenska Penklubben till förmån för Dawit Isaak, som varit fängslad i 14 år utan vare sig rättegång eller dom. Teckningarna har under ett par år fritt kunnat användas av media i kampen för att få honom fri. Nu kommer de  att ställas ut på Riche i Stockholm, för att sedan auktioneras ut via en nätauktion, som pågår till och med fars dag den 8 november. Behållningen kommer att gå till Befria Dawit Isaak kampanjen.

Läs mer om projektet här:

Svenska Pen – Dawit Isaak teckningar säljs på auktion.

Mitt bidrag till denna kampanj är en akvarell som vill uttrycka hopp. En bild som skulle kunna vara hämtad från gatan, målad av en konstnär som tagit sig rätten att uttrycka sig fritt, med till buds stående medel. Jag ville göra en bild som skulle användas och spridas, kopieras, postas, tryckas, länkas och fästas på plakat. En bild som uttryckte segervisshet, i tron på att rättvisa alltid segrar till slut. Trots allt.

FREE_DAWIT_Gunnar_Krantz_2013

Bilden har använts i en lång rad sammanhang. Bland annat i Dagens Nyheter på pressfrihetens dag 2013,  i tidningen Svartvitt/Mångkulturell tidskrift nr 1-2013 och i tidningen Resumé när Sveriges ledande publicister gick ut i ett gemensamt upprop tidigare i år.

Nu är den alltså till salu på auktion fram till och med den 8 november.

Följ auktionen här:

Auctionet.se

 

 

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *